Cake Decoraties

Hoe rozen in fondant maken

Eetbare rozen zijn het meest gebruikte element voor cake decoraties.

De rozen zijn meestal gemaakt uit fondant. Fondant is niet gelijk aan fondant chocolade maar is een mengsel van suiker en glucose en makkelijk kneedbaar.

Voor het maken van fondant rozen gebruikt u het beste modelleerfondant. Fondant is beschikbaar in verschillende kleuren. U kan kant en klare fondant kopen in speciaalzaken voor bakkers benodigheden.   Wij vonden een ruim assortiment bij bouwhuis.com

Er zijn heel wat videos te vinden op youtube over hoe fondant rozen te maken maar onderstaande video vonden wij de beste omdat er wordt gewerkt met een kleurenpallet dat gaat van roze tot bijna wit wat er heel mooi uitziet.

De video is Engelstalig maar alles is zeer goed uitgelegd.

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie