Amazon.de

Wat is Amazon Prime ?

Dit artikel gaat over het Amazon Prime abonnement op amazon.de

Amazon Prime is een maandelijks lidmaatschap dat u kan aanschaffen via de website van Amazon.de en dat u enkele voordelen geeft bij aankopen van producten op hun website waaronder onder andere gratis verzending. Het Prime abonnement kan enkel gebruikt worden op de amazon.de website.

 Wat is Amazon Prime?

Amazon Prime is een (maandelijks) betalend lidmaatschap waarvoor men in ruil toegang krijgt tot enkele extra diensten en men geen verzendingskosten moet betalen op bestellingen  onder 29 Euro. Ook snelle leveringen zijn gratis.

Sinds einde 2017 kan men een Amazon Prime abonnement nu ook aangaan in het Nederlands via Amazon.de. Alle communiatie tussen u en amazon.de verloopt volledig in het Nederlands.

Voordelen Amazon Prime?

– Gratis bezorging Prime producten binnen één dag in België

Met een Prime-abonnement, krijgt u bestellingen ongeacht de bestel waarde gratis en binnen één  dag thuis geleverd. U hoeft dus geen verzendkosten meer te betalen maar opgelet, de snelle en gratis levering geldt alleen voor Prime-producten. De Prime-producten zijn makkelijk herkenbaar op de website door de afbeelding van het Amazon Prime logo dat u meestal kan vinden op de detail pagina van het product achter de prijs:  

Er is een zeer ruime keuze aan Prime producten (meer dan 2.000.000 producten) op amazon.de.

– Gratis toegang tot Amazon Prime Video

De online streamingdienst kan u vinden op PrimeVideo.com

Het aanbod bestaat uit series en films  (nederlandstalige ondertiteling maar nog niet op het volledige aanbod) waaronder sommige alleen te bekijken via PrimeVideo  ‘Amazon Originals’ .

Klik op deze link voor een review van test-aankoop over PrimeVideo gedaan eind 2017.

– Gratis toegang tot Twitch

Via uw Prime-abonnement krijgt u ook ‘Twitch Prime’-account. Twitch is een van de grootste communities voor gamers. Ook krijgt u een korting op bepaalde  games die verkocht worden op Amazon.de.

– Vroege toegang tot Lightning Deals

Amazon.de organiseert voortdurend deals, waarbij producten gedurende een bepaalde periode tegen een lagere prijs worden aangeboden. Wanneer de tijd om is, of de beschikbare stock is uitgeput, dan is de deal voorbij. Als Prime-lid krijgt u dertig minuten eerder toegang tot de deal dan niet-leden. Op het jaarlijkse koopjesfestival Prime Day zijn alle Lightning Deals bovendien exclusief voorbehouden voor Prime-leden. U kan Prime Day vergelijken met het in Amerika populaire Black Friday.  Prime Day is dus echt het moment om koopjes te doen.  Er is geen vast tijdstip waarop Prime Day start maar als Prime lid zal u hiervan via mail worden verwittigd.

– Foto’s onbeperkt bewaren in de Amazon cloud met Prime Photos

 Met Prime Photos (engelstalige dienst) kan u onbeperkt en gratis uw foto’s bewaren in de Amazon Cloud.

In de toekomst zullen er waarschijnlijk nog wel extra voordelen bijkomen zoals bijvoorbeeld Prime Music.

Hoeveel kost Amazon Prime?

Een Prime-abonnement kost  5,99 euro per maand (prijs april 2018) en is maandelijks opzegbaar. Beheer (ook stopzetten) van je Prime lidmaatschap kan na aanloggen op Amazon.de via Je account – Je Prime lidmaatschap.

De eerste maand Prime lidmaatschap is gratis en u kan altijd opzeggen voor uw eerste betaling.

Wenst u eerst alles nog eens rustig door te nemen dan kan u op deze link klikken om het Prime lidmaatschap en alle voordelen in detail te raadplegen op amazon.de

Nadelen Amazon Prime?

Als men kijkt wat men krijgt bij het nemen van een Prime abonnement lijkt een abonnement op Amazon Prime een goede koop en dat is het ook. Het enige nadeel ligt in het gebruik van amazon.de

Enkele opmerkingen over producten bestellen  bij Amazon.de:

Amazon.de gebruiken in het Nederlands

Amazon.de kan volledig in het Nederlands worden gebruikt. Alle belangrijke zaken zoals account aanmaken, betalen, bestelling opvolgen en wat de doen bij klachten zijn in het Nederlands beschikbaar. Het enige nadeel is dat de product omschrijvingen in het Duits zijn maar hier en daar duiken toch ook al Nederlandse omschrijvingen (meestal slecht vertaald uit het Duits) op. Zoeken naar producten met nederlandse sleutelwoorden geeft niet altijd het gewenste zoekresultaat. Om hieraan te verhelpen gebruikt u best een Duitse zoekterm  (bijvoorbeeld in plaats van te zoeken met het woord poppen gebruikt u beter het Duitse woord voor poppen (puppe)

Amazon.de is gericht op een Duitstalig publiek en niet alle producten worden geleverd in België of Nederland. Of een product geleverd kan worden buiten Duitsland staat altijd in de beschrijving van het product.

Bedrag van uw bestelling is groter dan 29Euro

Voor bestellingen met een totaal bedrag van 29 Euro is verzending van Amazon producten altijd gratis. Aankopen op amazon.de bij een niet Amazon leverancier volgen deze regel niet tenzij de verzending gaat via amazon.de of indien het een prime product betreft. Externe leveranciers die hun producten verkopen via amazon.de en ook de levering zelf beheren hanteren andere regels voor het bepalen van de leveringskost. Klik op deze link voor meer info over leveringskosten bij amazon.de.  Het voordeel echter met een Prime lidmaatschap bij bestellingen vanaf 29Euro en bij bestellen van Prime producten is dat u ook gratis kan gebruik maken van de optie snelle levering binnen 1 tot 2 dagen nadat u uw bestelling heeft geplaatst. Zonder Prime lidmaatschap betaalt u al snel rond 8 Euro extra hiervoor.

Samengevat:

Neem een Prime abonnement als u:

 • U koopt regelmatig Prime producten met een totale bestelwaarde die kleiner is dan 29Euro. Vanaf 2 maandelijkse aankopen haalt u reeds winst uit uw abonnement.  Een Prime abonnement is altijd maandelijks opzegbaar.
 • U wenst snelle levering.  Voor prime producten is de optie snelle levering gratis.
 • Gratis Prime Video gebruiken ipv een extra abonnement te moeten nemen bij Netflix. Het prime Video aanbod is wel niet zo uitgebreid als het Netflix abonnement.

Neem geen Prime abonnement als u:

 • U koopt sporadisch bij Amazon.de of uw totaal bestel bedrag van Amazon Prime producten is steeds hoger dan 29Euro en u heeft geen interesse in de (extra te betalen) optie snelle levering.
 • U koopt bij Amazon.de maar meestal bij een externe leverancier die verkoopt via amazon.de maar zelf instaat voor de levering. Het Prime abonnement is op dit soort producten niet van toepassing.

 

2 Reacties

  • Beste,
   Die 5.99 euro is waarschijnlijk het maandelijkse bedrag voor een Prime lidmaatschap. U kan dit nakijken door in te loggen op uw account, kies NL voor Nederlands en selecteer vervolgens Accounts en Lijsten – Je Account en klik op Je Prime Lidmaatschap.

   Op die pagina kan u zien of Prime lidmaatschap geactiveerd is en onderaan links kan u de link vinden om uw lidmaatschap op te zeggen. (lidmaatschap en voordelen beëindigen)

Plaats een reactie