Amazon.de

Leveringskosten bij Amazon.de

Kopen bij Amazon.de is iets ingewikkelder dan iets kopen op een alledaagse webshop.

Amazon.de (zoals Bol.com en ebay) is op zich een marktplaats waar eenzelfde product door meerdere leveranciers en tegen verschillende prijs en leveringkost wordt aangeboden. Ook het aantal dagen dat u moet wachten tot wanneer uw bestelling bij u toekomt kan verschillen.

Er zijn 3 mogelijke scenario’s:

Product verkocht en verzonden door Amazon:

Voorbeeld:

_____________________________________________

______________________________________________

  • Aankopen vanaf 29 Euro worden gratis verzonden.
  • Voor aankopen onder 29 Euro moet u bij de product prijs de leveringkost bijtellen.  De gemiddelde leveringkost is 3,50 Euro voor een standaard levering met een besteltijd van enkele dagen. Wenst u het product de volgende dag dan lopen de leveringskosten op tot bijna 8 Euro. Om die leveringkost te vermijden bestelt u dus beter voor meer dan 29 Euro of   indien u van plan bent om meerdere producten te kopen in de toekomst kan u zich abonneren op Amazon Prime. Met Amazon Prime betaalt u geen leveringskosten op bestellingen onder 29 Euro en is ook een snelle levering gratis. U betaalt per maand een vast bedrag (5,99Euro op 7 april 2018). Bestelt u meer dan 2 producten per maand met een bestelwaarde lager dan 29 Euro of wenst u dat de producten snel worden geleverd, dan is een abonnement nemen op Amazon Prime een absolute aanrader.
  • Een Amazon Prime abonnement biedt ook nog enkele andere voordelen waaronder gratis gebruik van Amazon Prime video. abonnement.

Product verkocht door een externe leverancier en verzonden via amazon.de

Voorbeeld:

________________________________________________

_________________________________________________

  • Verzendkosten volgen dezelfde regel als gebruikt bij verzending van een amazon.de product. (Boven 29 Euro gratis, onder 29 Euro zijn er extra verzendkosten). Amazon Prime is ook van toepassing op dit soort producten.
  • Voor service na verkoop kan u eveneens amazon.de contacteren die dan zelf de leverancier zal contacteren.

Product verkocht en verzonden door een externe leverancier op amazon.de

Voorbeeld:

___________________________________________________________

____________________________________________________________

  • Leveringskosten voor aankopen bij een externe leverancier en die ook zelf instaat voor de levering volgen geen vaste regel. Meestal zal u de leveringkost pas zien bij de afhandeling van de aankoop.

 

Plaats een reactie